ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2007

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ?

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18/06/2007 οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ:

ΧΛΥΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΗΡΗΪΔΕΣ)

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ)

ΒΑΦΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΑΙΘΡΙΟ)

ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΟΡΓΟΝΑ)

ΦΕΥΓΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΚΑΒΟΣ)

Στους εκλεγέντες ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια για τη συσπείρωση όλων των Ξενοδόχων και την επίτευξη των στόχων του Σωματείου καθώς και στην διατήρηση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στον κλάδο.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κατά πόσο είναι εφικτή, σε οικονομίες πολύ μικρής κλίμακας η ισορροπημένη σύμμετρη και πολύπλευρη ανάπτυξη όλων των επιμέρους κλάδων της οικονομίας η των δραστηριοτήτων σε ένα κλάδο?

Tο πρόγραμμα Futourism-Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουριστικών Περιοχών- υποστηρίζεται απο το Ευρωπαικό Πρόγραμμα INTERREG IIIC προωθώντας την δια-περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των τοπικών και άλλων εθνικών αρχών σε ολόκληρη την Ευρωπαική επικράτεια και τις γειτονικές χώρες.

  

  FUTOURISM ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2007 

Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανταλλαγή εμπειριών και στην κοινή επεξεργασία των μεθόδων εργασίας, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην μελλοντική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για κάθε περιοχή του εταίρου.

Ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος FUTOURISM αποτελεί το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας της Auvergne στη Γαλλία φέρνοντας σε επαφή μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος 5 ευρωπαικούς εταίρους/συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε 5 διαφορετικά υπό-έργα όπως περιγράφονται παρακάτω

ΓΑΛΛΙΑ : Green Europe

Ανοιγμα της αγοράς και εφαρμογή μάρκετινγκ για την προσφορά αγροτικού τουρισμού.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ : HRD Tourism

Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα- Γλώσσα και Πολιτιστική ταυτότητα.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Best Health

Μεταφορά καλών πρακτικών στον τομέα της υγείας και της ευημερίας μέσω της ενίσχυσης και της ανάπτυξης τωνθερμικών πόρων και του υπαίθριου αθλητισμού.

ΜΑΛΤΑ : Cultourism

Ολοκλήρωση του τουρισμού της τοπικής κληρονομιάς και του πολιτισμού και ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.

ΕΛΛΑΔΑ : Parkomotion

Στρατηγικές ανάπτυξης και προώθησης των εθνικών πάρκων και προστατευόμενων περιοχών εστιάζοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Υπέυθυνος εταίρος : Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Εκπρόσωπος : Αγγελική Αναγνώστου

Το πρόσφατο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31 Μαίου 2007 στην πόλη Moravske Toplice της Σλοβενίας και συγκεκριμμένα στο ξενοδοχείο Livada Prestige 5* www.terme3000.si

  

  FUTOURISM ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2007 

Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο τον Σεπτέμβριο του 2007.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Πολλές είναι οι προσδοκίες όλων από τη νέα Επιτροπή Τουρισμού. Στο ανανεωμένο σχήμα στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των βασικών κλάδων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, ξεχωρίζει η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση (εκφράζονται σχεδόν όλες οι τάσεις ). Το ενδιαφέρον και οι ικανότητες του Προέδρου κ. Ανδρέα Μενάγια και των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιχειρηματίες, με την ένοια της γενικής αναγνώρισης στο νησί, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

.