Με αφορμή το πρόγραμμα του ΑΤΛΑΝΤΙΣ, οι συζητήσεις για τις δραστηριότητες που επιτρέπονται η απαγορεύονται μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων. Κάναμε λοιπόν έρευνα και διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Υπάρχει πληθώρα νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και ΦΕΚ που μερικές φορές είναι μεταξύ τους αντικρουόμενα και ασυμβίβαστα.

Κατ΄αρχήν η ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ επιτρέπει την υποβρύχια δραστηριότητα για εκπαιδευτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς μόνο σε μιά μικρή περιοχή στο "Μικρό Αδέλφι". Όλη η υπόλοιπη περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Τα προεδρικά διατάγματα οι νόμοι και τα ΦΕΚ, ως προς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που αφορούν την ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία αλλά και άλλες δραστηριότητες στις ζώνες του Πάρκου, δεν έχουν τελειωμό. Απομένει να πούμε ότι ίσως ούτε η φωτογράφιση επιτρέπεται και να αποδεχθούμε ότι ίσως οι περισσότεροι παρανομούμε!!!

Πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο, ίσως, είναι να ενημερωθούμε σχετικά με το σκεπτικό και τη σκοπιμότητα που θα εξυπηρετούσαν, τελικά, οι δωραιές (Το κτίριο της "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" στο "ΚΣΤΟ" στο Χωριό και το οικόπεδο στη Στενή Βάλα) του Δήμου προς την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων? Έχουν τηρηθεί οι όροι? Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση? Είναι πολύ εύπορος ο Δήμος ώστε να γίνεται δωραιοπάροχος τόσο σημαντικής ακίνητης περιουσίας αντί του συνηθισμένου να είναι δωραιοδόχος, όπως όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Χώρας?